روزنوشت های مسافر شب مهتاب

روزنوشت های مسافر شب مهتاب

به آسمان که رسیدند گفتند: زمین چقدر حقیر است آی خاکی ها!
روزنوشت های مسافر شب مهتاب

روزنوشت های مسافر شب مهتاب

به آسمان که رسیدند گفتند: زمین چقدر حقیر است آی خاکی ها!

از کجا آمده ام؟ آمدنم بهر چه بود؟

همیشه علاقه به فلسفه داشتم و دارم، اونقدر که توی دبیرستان می خواستم برم رشته علوم انسانی. متاسفانه جو حاکم اینه که شما وقتی ریاضی و فیزیک و شیمی ت خوبه، باید بری ریاضی! ولی در هر حالت فلاسفه رو دوست دارم و بعضی وقت ها نقدهایی بر فلسفه غرب رو می خونم. :)

دو روز پیش کتاب "دنیای سوفی" اثر "یوستین گردر" رو تموم کردم. کتاب درباره دختری به نام سوفی اهل کشور نروژ هستش که در آستانه پانزده سالگی، نامه هایی از معلم فلسفه ای ناشناس به نام "آلبرتو" براش میرسه و کم کم آلبرتو رو در موقعیت های متناسب فلسفی می بینه! در کتاب خواننده هم با سوفی همراه میشه و سیر داستان  رو به دنبال خودش می کشونه و هم با آرا و عقاید فلاسفه آشنا می شه. یوستین گردر که خودش معلم فلسفه هست، به خوبی تونسته عقاید هر فیلسوف رو توی داستان بیان کن، به طور مثال  در فصل مربوط به فلسفه پوچی به راحتی می تونید آرا و عقاید اون ها رو در خلال داستان بفهمید.


از نظر من، خواننده موقع خوندن کتاب باید حواسش به این ها هم باشه:

1- این کتاب باعث خودکشی خیلی ها شده (نمونه اش دانش آموز تهرانی). آلبرتو فقط فلسفه و آرا شخص فیلسوف رو میگه و کار زیادی به نقدش نداره. خواننده است که باید با مراجعه به نقدها در دیگر کتاب ها، این مشکل رو حل کنه. نویسنده در قسمتی که نظریه های داروینیسم و روانکاوی فروید رو بیان می کنه، نقد آنچنانی نمیگه. به عنوان مثال اسمی از یونگ، روانکاو همزمان فروید، نیست! من این رو با مراجعه به مکرر به اینترنت و بررسی های زیاد برای خودم حل کردم، با این که از قبل هم چیزهایی خونده بودم.

2- اثری از آرا و عقاید فلاسفه مسلمان و حتی غیر غربی در کتاب نیست. اسمی از ابن سینا، سهروردی، فارابی، خواجه نصرالدین طوسی، ملاصدرا و... و حتی فلاسفه معاصر غیر غربی اورده نشده.

3-خواننده پیش از خواندن این کتاب باید با علم منطق هم آشنایی داشته باشه. به نظر من بهترین و ساده ترین کتاب درباره منطق، کتاب "فلسفه و منطق" شهید مطهری هستش که درسنامه شهید مطهری بوده و خوندنش آسونه.



پ.ن.1: توی این مدت کتاب های دیگه هم خوندم که بعدا درباره شون می نویسم.

پ.ن.2: سالروزوفات ام البنین(س)، مادر چهار شهید کربلا تسلیت باد. اللهم عجل لولیک الفرج

نظرات 2 + ارسال نظر
ماریا یکشنبه 22 اسفند‌ماه سال 1395 ساعت 14:40

علوم انسانی اصلا فلسفه نداره! یک کتاب کاملا حجم کم در سوم دبیرستان هست که اونم اسم زندگینامه ارسطو روش بذارن بهتره! پیش دانشگاهی هم بیشتر بازی با الفاظ فلسفیه چیز خاصی نداره کمی هم عقاید ملاصدرا در واقع اصلا مقدمه فلسفه هم گفته نمیشه در دبیرستان همان بهتر نرفتید علوم انسانی !
بله پیشنیاز فلسفه منطقه. ولی کسی که منطق را نخونده باشه هم میتونه فلسفه را بفهمه.
عمری در کلام و فلسفه و منطق غرق بودیم. آخرش چی؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!! هیچ!
بزرگترین اشتباهی که علاقه مندان فلسفه انجام میدن اینه که فلسفه غرب و اسلام را با هم ادغام میکنن و این بزرگ ترین اشتباهه. باید بین اینها مرز قائل شد. یادمه یکی از همکلاسی های دبیرستانم نتونست مرز قائل بشه رسما مثل دیوانه ها شد.

ماریا یکشنبه 22 اسفند‌ماه سال 1395 ساعت 17:32

من یه اشتباهی کردم ارسطو نه سقراط

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد