X
تبلیغات
رایتل

مسافر شب مهتاب

نعناع و خواص آن

نام: نعناع

 

Spearmint ، Peppermint


نام در کتب گیاه شناسی: 

Mentha piperita

 


منشاء: آسیای شرقی

 


موارد استعمال این گیاه:

 1-درد معده و ورم روده،

2-اسهال،

3-حالت تهوع،

4-درد عادت ماهیانه،

5-سرفه،

6-رفع سکسکه،

7-دوای ضد عفونی،

8-ضد نفخ و برای رفع اختلالات هاضمه،

9-ضد تشنج،

10-عرق آور،

11-اشتها آور، 

12-استفاده از طعم برای استفاده در آدامس ها، خمیر دندان ها و ...

13-استفاده در محلولهای شستشوی دهان و گلو و خمیردندانها به خاطر خاصیت ضد باکتریایی مانتول موجود در اسانس،

14-جوشانده برگ و گل آن جهت لطافت و شادابی پوست استفاده می گردد،

15-مالیدن چند برگ نعنا در محل گزیدگی حشرات می تواند اثرات آنرا تا حد زیادی خنثی نماید،

16-گفته می شود جویدن برگ نعنا باعث کاهش درد دندان شده و همچنین باعث ضدعفونی مجاری بینی و گلو می گردد،

17-خاصیت ضدعفونی آن بسیار قوی است به طوری که در ضدعفونی محیط بخصوص مواقع وجود بیماریهای واگیردار بسیار موثر می باشد و باعث دفع حشرات و مگس نیز می گردد،

18-کمپرس گرم آن باعث رفع درد سر و همچنین دردهای روماتیسمی می گردد،

19-نعناع بخصوص برای افرادی که دایم در حال مرور درس برای امتحان هستند، موثر است،

20-هنگام خستگی یا زمانی که حس می کنید مغزتان کشش مطالب جدید را ندارد، استفاده از نعناع سودبخش است،

21- استفاده برای سالاد و دسر نوشیدنی،

22- ضد خارش پوست

23- ...


انواع مصرف:

نعناع با مصرف جهانی 10 هزار تن در سال یکی از محبوبترین، قدیمی ترین و مهمترین گیاهان دارویی و ادویه ای در بین مردم به شمار میرود. امروزه این گیاه در شکلهای متفاوت، ارائه می شود. مانند: چای، آب نباتهای ضد سرفه، خمیر دندان ... .


ترکیبات:

نعنا دارای اسانس با انواع ترکیبات موثر می باشد که مهمترین ماده اسانس نعنا را مانتول تشکیل می دهد که "40" تا " 60" درصد اسانس را شامل می شود و بیشترین مقدار آن در برگهای جوان یافت می شود.


نعناع یک گیاه علفی چند ساله است که از خرداد تا مرداد گل می دهد. این گیاه حاصل هیبرید است. این هیبرید بنظر می رسد منشأ تمام واریته های نعناع باشد که در حال حاضر کشت و کار می شوند.



نکته:

نعناعی که به عنوان سبزی خوردن مصرف می کنیم با نعناعی که به صورت خودرو در کوه می روید متفاوت است. البته از نظر شکل ظاهری تقریباً شبیه هم هستند و از نظر بو، طعم و مزه تقریباً نزدیک به هم هستند ولی از نظر موارد درمانی آنچه که در کوه می روید غنی تر و مؤثرتر است.

این گیاه، گلهای ریز و آبی رنگی دارد و قسمتهای مورد استفاده این گیاه، گل، برگ و ساقه آن است.


تحقیقات:

این گیاه توسط دکتر ایتون در هرت فورت انگلستان مورد توجه قرار گرفت. در سال ۱۶۹۶ اولین مشاهدات درباره این گیاه توسط ری، بیولوژیست انگلیسی، انجام شد (تشریح هیبرید)، که در سال ۱۷۰۴ نام Peper-Mint ( نعناع ) را بر آن نهاد. سپس در سال ۱۷۰۵ نویسندة داروسازی به نام دیل، توجه همگان را به اثرات دارویی این گیاه جلب کرد  .

طرز استفاده (خشک کردن):


شکل و شمایل:

برگها یا بخش های هوایی بدون گل هستند. آنها را قبل از گلدهی جمع آوری کرده وبسرعت در سایه یا در حرارت ۴۰ درجه سانتی گراد خشک می کنند. بهترین روش ذخیره کردن در کارتن یاسبد است و ظروف پلاستیکی مناسب نیستند زیرا اسانس فرار را جذب می کنند. طعم تندی دارد. حاوی حدود ۲ درصد اسانس فرار است که بیش از ۵۰ درصد منتول دارد. حاوی تانن و ترکیبات تلخ است. عمل هضم و ترشح صفرا را افزایش می دهد. نفخ و انقباض عضلات را نیز تخفیف می دهد. دم کرده آن یا بصورت مخلوط با چای علفی برای بیماریهای روده و معده, نفخ, اختلالات کیسه صفرا و تشنج مصرف می شود. کاربرد خارجی آن برای خارش پوست می باشد. اسانس فرار استخراج شده باعث تحریک ترشح صفرا شده و ضد تشنح و ضد التهاب می باشد. همچنین بعنوان چاشنی و معطر کننده خمیردندان و آبشوی دهان استفاده می شود. اندامهای دارویی از گیاهان زراعی جمع آوری می شوند. واریته های میچام در انگلستان و مولتی منتا در آلمان وجود دارند. البته دیگر گونه های نعناع که نام خود را از محل جغرافیایی گرفته اند نیز وجود دارند.

 

برای تهیه متن بالا از سایت های زیر استفاده شد:

http://www.friedli.com/

http://www.roshd.ir/

http://www.boali.com/

http://www.irib.ir/amouzesh/default.htm
http://www.iranmania.com/nutrition/

http://www.irteb.com/
نظرات (0)
نام :
ایمیل : [پنهان میماند]
وب/وبلاگ :
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)